تالار مولدسازی دارایی‌های دولت در بورس کالا رونمایی شد-راهبرد معاصر

تالار مولدسازی دارایی‌های دولت در بورس کالا رونمایی شد

تالار مولدسازی دارایی‌های دولت در بورس کالا، امروز با حضور وزیر اقتصاد و دارایی، دادستان کل کشور و رئیس سازمان بورس، در وزارت اقتصاد و دارایی رونمایی شد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۳ - ۲۰ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 11
کد خبر: ۱۹۳۹۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ تالار مولدسازی دارایی‌های دولت در بورس کالا، امروز با حضور وزیر اقتصاد و دارایی، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بورس، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و جمعی دیگر از مسوولان در وزارت اقتصاد و دارایی رونمایی شد.

* پیش‌بینی درآمد 106 هزار میلیارد تومانی دولت از مولدسازی دارایی‌ها

در این مراسم رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در قالب طرح مولدسازی دارایی‌ها، پیش‌بینی شده است دولت 106 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند.

پور‌ابراهیمی گفت: بدهی دولت به صندوق توسعه ملی 150 میلیارد دلار است، همچنین بدهی به نظام بانکی‌، سازمان‌های بیمه‌ای و تامین اجتماعی عددهای قابل توجهی است.

وی افزود: ماهانه 30 هزار میلیارد تومان تعهد نقدی و سررسیده شده دولت قبل بابت اصل و فرع بدهی‌ها سررسید می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: نسبت بدهی دولت به تولید ناخالص داخلی نباید از یک رقم بالا برود و ریسک دولت را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نباید افزایش دهد.

پورابراهیمی ‌افزود: اگر منابع ارزی در اختیار مردم در بانک و از طریق تالار معاملات ارزی سپرده‌گذاری می‌شود باید منشأ مالکیت ارز هم شخصی باشد و افراد نمی‌توانند در عین حال که تعهد صادراتی داشته باشند حساب سپرده ارزی هم داشته باشند.

به گفته رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، افتتاح حساب ارزی برای مردم به شرط اینکه منشأ مالکیت آن شخصی باشد ایرادی ندارد و بازپرداخت آن هم به شکل ارزی خواهد بود.

وی گفت: راهکار ما این است که منابع ارزی در اختیار مردم از طریق مرکز مبادله و به وسیله حساب‌های ارزی بانکی با مشخص شدن منشأ ارز توسط بانک مرکزی به نام افراد سپرده‌گذاری شود و بازپرداخت آن هم به شکل ارزی باشد.

* وزیر اقتصاد: بیش از ۱۳۰۰ ملک دستگاه‌های دولتی در فهرست مولدسازی است

در ادامه این مراسم، سید احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی، اظهار داشت: با میلیاردر زاغه‌نشینی به اسم دولت طرفیم که باوجود داشتن دارایی‌های بسیار در پیشبرد امور کُند است؛ در اولین روزها وقتی به دستگاه‌ها گفتیم دارایی‌های مازاد خودتان را اعلام کنید فهرستی از املاک کم‌ارزش را معرفی کردند، مثلا در یک مورد یک دستگاه زمین ۲۰۰ متری در یکی از روستاهای دورافتادۀ کرمانشاه را معرفی کرده بود اما ما در کارگروهی تصمیم گرفتیم روی مِلک‌های بزرگ و دانه‌درشت تمرکز کنیم.

وی افزود: در قلب تهران زمینِ ۲۲ هکتاری وجود دارد که در آن عصرها معتادان جمع می‌شوند و شب‌ها محل مخوفی است برای اهالی منطقه؛ این زمین می‌توانست برای حل مشکلات زیرساختی یا مسکن استفاده شود.

خاندوزی گفت: وزارت اقتصاد به نمایندگی از دولت هم به عنوان امین اموال و هم صاحب خزانه اموال کار ثبت دارایی‌ها و تهیه شناسنامه اموال دولت را برعهده داشت و از امروز از حوزه شناسنامه‌دار کردن دارایی‌ها به سمت استفاده بهینه و افزایش بازدهی این دارایی‌ها حرکت می‌کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: مجلس و قوه قضایی باید کمک کنند تا بهره‌برداری از دارایی‌های دولت وارد ریل جدید شود، دولت مانند میلیارد زاغه‌نشینی هستند که میلیاردها سهام، شرکت و اموال دارد اما از آنها در جهت پیشبرد توسعه اقتصاد و عمران کشور استفاده نمی‌کند و وضعیت رشد کند و آهسته شده در حالی که می‌تواند از اموال و دارایی‌های خود تأمین مالی برای اجرای پروژه‌ها را انجام دهد.

وی افزود: بهترین روشی که برای تأمین مالی غیر تورمی می‌توان در پیش گرفت استفاده از بازدهی دارایی‌های راکد برای سرمایه‌گذاری دولت است.

خاندوزی گفت: گاهی استانداران برای استان خود نیاز چند صد میلیاردی و یا حتی چند میلیارد تومانی برای پروژه‌های مهم دارند در حالی که در همان استان املاک و اموال زیاد دولتی معطل مانده بنابراین سازمان برنامه باید کمک کند که استان‌ها بتوانند از دارایی‌های راکد مانده به بهترین وجه استفاده کنند.

‌وزیر امور اقتصادی و دارایی ‌اظهار داشت: دولت از اموال بلااستفاده بخش خصوصی گلایه می‌کند در حالیکه خودش اموال زیادی دارد که مانند خانه‌های خالی باید عرضه شوند زمین‌ها و املاک دولت باید بعد از مولدسازی در اجرای طرح‌ها استفاده شود.

به گفته خاندوزی، 1300 ملک در دستگاه‌های دولتی به عنوان مازاد شناسایی شده که در مرحله اول در جهت ارزش‌افزایی آن گام برمی‌داریم و فقط فروش این اموال نیست بلکه مولدسازی و ارزش افزایی، سپس قیمت‌گذاری و خارج کردن این اموال از حبس دولت خواهد بود.

سخنگوی اقتصادی دولت همچنین یکی از موارد مولدسازی را افزایش اعتماد اجتماعی مردم و افزایش شفافیت عنوان کرد و گفت: در این زمینه حداکثر شفافیت را به کار می‌گیریم و قبل از واگذاری اموال فرصت برای همه مردم و فعالان اقتصادی فراهم می‌شود که در یک شرایط رقابتی این اموال را به بهره‌برداری و ارزش‌افزایی برسانند.

وی گفت: مقاومت‌ دستگاه‌ها در برابر اصل دارایی‌ها وجود دارد اما در گذشته فرایند مولدسازی اشتباه بوده و با فهرستی از دارایی‌هایی مواجه می‌شدیم که در مناطق دوردست و یا روستاها بودند که مورد استفاده مردم قرار می‌گرفت در حالی که باید روی ملک‌های بزرگ و ارزشمند تمرکز کنیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: با مولدسازی دارایی‌ها باید بتوانیم پروژه‌هایی مانند تکمیل بیمارستان و یا آزادراه انجام دهیم و اراده رئیس جمهور بر این است که بر مقاومت مدیران غلبه کنیم.

خاندوزی 3 خروجی برای مولدسازی دارایی‌ها عنوان کرد و گفت: این ‌شامل شفاف‌سازی اموال و دارایی‌های دولت، دسترسی برابر مردم، مولدسازی از طریق تهاتر با پیمانکاران و شفاف‌سازی موارد مصرفی مولدسازی‌ها است که اگر درآمدی کسب شد، صرف هزینه‌های جاری نخواهد شد بلکه صرف اتمام پروژه‌ها یا تهاتر با پیمانکاران خواهد شد.

وی اضافه کرد: برخی پروژه‌های نیمه‌تمام در استان‌ها اصطلاحاً آینه دق مردم شده بود که سال‌ها قبل کلنگ آن زده شده بود و ‌مردم دائما منتظر تکمیل آن بودند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار